ELMARAD! Zene a képekbe – összművészeti látványkoncert

2022.03.06. vasárnap, 17 órától Fekete Nándor fotóvetítéssel egybekötött orgonakoncertje a Művészeti Központ színpadán!
Fekete Nándor orgonaművész többszörösen nívódíjazott, kiváló zeneakadémiai diplomát szerzett előadó. Európa legmodernebb szállítható koncertorgonájával a birtokában több száz telt házas, nagy sikerű templomi, rendezvénytermi és szabadtéri hangverseny fűződik már a nevéhez.
„Zene a képekben” címmel ezúttal egy olyan programzenei összeállítást álmodott meg, amely már a zenével egyenrangú szintre emeli a látványelemeket. A hangversenyen a közönség azokat a zenéhez időzített művészi fotókat láthatja a kivetítőn, amelyek a zeneszerzők lelki szemei előtt is lebeghettek a művek megalkotása közben. Ennek köszönhetően a publikum még jobban megérti és átéli az éppen soron következő orgonadarabot. A fotósorozat elkészítéséhez minden adott volt abban a városban, ahol zenei pályafutása kezdetét vette, Miskolcon. Így jött az ötlet, hogy eme összművészeti produkcióra K. Orosz Ila fotóművészt kérje fel, aki helybeliként ismeri a környék összes csodáját.
Az egyórás látványkoncerten sokak által ismert, világklasszis zenekari alkotások zseniális orgonaátiratai sorakoznak fel, és ez alkalommal sem maradhatnak el tolmácsolásában a zeneművek hátteréről szóló történetek, amelyek továbbsegítik megértésüket.
Műsoron:
•Antonio Vivaldi: A négy évszak – Tavasz, Tél
•Ludwig van Beethoven: Holdfény szonáta, Örömóda
•Edvard Grieg: I. Peer Gynt szvit
Jegyár: 2.000 Ft
Jegyek kaphatók a Művészeti Központban és a jegy.hu oldalon (https://www.jegy.hu/program/zene-a-kepekben-orgonakoncert-132020)

Comments

comments

Facebook Comments Plugin Powered byVivacity Infotech Pvt. Ltd.