Foglalkozások


Definiáló Női Torna

Definiáló női torna“A definiáló női torna egy olyan, hölgyeknek ajánlott mozgásforma, ami főleg a vázizomzat megdolgozását, használatát részesíti előnyben saját testsúlyunkkal és különféle eszközökkel, valamint fejleszti a mozgáskoordinációt. Nagy részét női erősítő gyakorlatok teszik ki: megdolgoztatjuk a törzs, a vállöv, a medenceöv, valamint az alsó és felső végtagok izmait, egyszóval átmozgatjuk az egész testünket! Az izmok a rendszeres igénybevételtől néhány hónap után helyes táplálkozással kombinálva definiáltabbak, körvonalazottabbak lesznek.

Az óra legfontosabb jellemzői közé tartozik: – a gyakorlatok követhetősége és változtatható nehézségi foka (így az idősebbek és a kezdők számára is élvezetes mozgásforma), – az eszközökkel tarkított mozgás (használunk kis kézi súlyzót, gumiszalagot és soft ball-t is), illetve – a relaxáló levezetés, nyújtás az óra végén, amely segít megnyugtatni, ellazítani testünket, lelkünket.

A torna rendszeres látogatása és a helyes táplálkozás hozzájárul ahhoz, hogy kisugárzásunk pozitívabb, közérzetünk jobb legyen, hogy ellenállóbbakká váljunk mind a fizikai és szellemi megterhelésekkel, mind a betegségekkel szemben, valamint, hogy izomzatunk letisztult tónust, testünk feszesebb idomokat nyerjen.

Tehát a definiáló női tornát mindenkinek ajánlom, aki szeretné formába hozni a testét és önbizalmát, aki szeretne tenni az egészségéért és fittségéért, és azoknak is, akik egy hangulatos, a mozgást előtérbe helyező csoportos órára vágynak!”

Foglalkozások:
hétfőn és szerdán 18.30 -19.30-ig

Foglalkozás vezető:

Kézér Anna
Tel.:+ 36 30 559 9849

Email:vitaltorna.anna@gmail.com

 balett2

Balett tanfolyam

A gyermekek mozgáskészsége vidám és játékos keretek között fejlődik.
Kialakul bennük a tánc iránti szeretet, megszerzett tudásukat folyamatosan bővíthetik, kamatoztathatják.
Vezeti: Hajdu Mónika Modern-kortárstánc csoportvezető, óvodapedagógus

Tel. : + 36 30/354 8842
Helyszín: Hankó István Művészeti Központ

Időpont: kedden és csütörtökönként
4-6 éveseknek: K: 17:45-18:30-ig,  Cs: 17:20-18:05
6-8 éveseknek: K: 16:50-17:35-ig,  Cs: 18:15-19:00
8-10 éveseknek: K: 18:40-19:25-ig, Cs: 16:10-17:10-ig

Első alkalom: 2017 szeptember 12.
Árak: 800 Ft/ alkalom
5500Ft/ 8 alkalmas bérlet
Szükséges felszerelés: szolid balett ruha és balett cipő vagy tornadressz, rövidnadrág és póló, meleg zokni.
További Információk: www.strauszeszter.hu

 


Csemetekert Gyermekszínház

Csemetkert GyermekszínházA Csemetekert Gyermekszínház 2012. szeptember 13-án jött létre a Hankó István Művészeti Központ berkein belül azzal a céllal, hogy a színjátszás iránt érdeklődő Fiataloknak lehetőséget biztosítson tehetségük megmutatására. Kezdetben név nélkül működtünk, majd Kuhárné Liza néni (egyik fő támogatónk) kitalálta, hogy legyünk CSEMETEKERT GYERMEKSZÍNHÁZ!

Azóta is büszkén viseljük ezt a nevet, melyet a városunk határán található Csemetekertről kaptunk.
Első színdarabunk bemutatójára 2012. december 15-én került sor, ez pedig nem más volt, mint Hans Christian Andersen Kis gyufaárus lány című csodálatos meséje. Ezt később 6 másik bemutatott produkció követte.

Léptünk már fel Budapesten, Maglódon, és több szabadtéri színpadon. Volt szerencsénk jótékonykodni is, így sok rászoruló családnak tudtunk hozzájárulni mindennapjaik elviselhetőbbé tételéhez.

Próbák:

Foglalkozás vezető:

Mihalusz Zoltán

Tel: +36 70 420 8752

Email: mihuzoli@gmail.com


Domján Edit Dráma-, és Színházművészeti Stúdió

Domján StúdióA művészeti csoport vezetőinek szándékai szerint a tanfolyam elsődleges célja a gyermekek, a fiatalok játékra épülő, komplex személyiség fejlesztése, színi nevelése a dráma és a színház eszközrendszerével.

A foglalkozások során a dráma-, és színházi játékok, egyéb gyakorlatok segítik a résztvevőket a mindennapi életben, önmaguk, társaik és a környezetük megismerésében, a közösségbe való beilleszkedésben, viselkedésben, kommunikációban, döntések meghozatalában, a konfliktuskezelésben.

Célul tűzték ki még azt is, hogy a színpadi munka során a részt vevők tapasztalják meg a közönség előtti jelenlétet, hogy szereplési bátorságuk egészségesen fejlődjön, s mindeközben tanulják meg korszerűen kifejezni önmagukat.

Emellett kiemelten fontosnak tartják a tehetségek felfedezését és gondozását, a színházi világgal való megismertetését, a színjátszás alapjainak elsajátíttatását, vagyis az alapfokú színi nevelést.

Azt, hogy a stúdiumon részt vevők éves szinten hogyan fejlődnek, egy – egy évadzáró produkció keretein belül mutatják be.

A játszva tanulni, fejlődni vágyók heti egy alkalommal, minden péntek délután 15h-17h vesznek részt a foglalkozásokon és az alábbi tárgyakat tanulják:

  • Színjáték
  • Drámajáték
  • Beszédtechnika
  • Színpadi mozgás, kreatív mozgás
  • Színházismeret, színháztörténet

Próbák:
Első alkalom: 2017 szeptember 15.

Pénteken 15-17 óráig

Stúdióvezetők:

Poór Mara és Zalavári Béla színművészek, dráma-, és színházpedagógusok.

Tel: +3630 378 7381, 0629 325 455

Email: poormara@gmail.com


GyömrőSzínház

Óz a nagy varázslóA GyömrőSzínház társulata 2007. április 10-én alakult. A csapat célja egy olyan amatőr színház létrehozása volt, amely lehetőséget nyújt a kikapcsolódásra a gyömrői nézők számára, s tenni mindezt olyan művészi szinten, ami közelít a profi színészet nívója felé. Remélve a társulat hosszú távú fennmaradását felvették a GyömrőSzínház nevet.

Számos nagysikerű premiert tudhat maga mögött a város egyik legnagyobb kulturális közössége. Nevükhöz fűződik többek között a Mágnás Miska, a Padlás és az Óz, a nagy varázsló bemutatása is. Az évek során több ezer érdeklődőt köszönthettek már nézőik között.
A színészek a próbák és az előadások mellett a város kiemelt rendezvényein is tevékeny szerepet vállalnak. Nemzeti ünnepek, Költészet Napja, Gyermeknap, Romantika Ünnep Gyömrőn, Tó Szépe szépségverseny, és még számos kulturális esemény közreműködői a társulat tagjai.
Az amatőr színház sikereit legnagyobb részben közönségének köszönheti: a nézők jelenléte, támogatása, szeretete, bizalma a színház iránt megerősíti őket, valamint újabb és újabb színdarabok bemutatására sarkallja őket. Mindezeknek köszönhetően a GyömrőSzínház örömmel vállalja fel ezt a csodálatos kulturális tevékenységet szeretett városunk érdekében.

GyömrőSzínház Alapítvány elnöke: Takács Gábor
Tel.: +36 70 200 0071
Elérhetőségek: www.gyomroszinhaz.hu
www.facebook.com/gyomroszinhaz
gyomroszinhaz@gmail.com
Műsorszervezés:
Krakomperger Csilla
Tel.: +36 30 310-5741


MK Színpad

MK Színpad

Az MK Színpad nevű amatőr színjátszó társulat 2012-ben alakult Székely Attila vezetésével.
A 36 fős lelkes csapat társadalmi munkában végzi, időt és energiát nem sajnálva e tevékenységüket.

2013. december 7-én mutatták be első előadásukat, a Hegedűs a háztetőn című 3 felvonásos világhírű musicalt, mely hatalmas sikert aratott. A darabhoz a jelmezeket Szirtes Tamás a Madách Színház igazgatója bocsátotta a társulat rendelkezésére.

A csoport célja: a színvonalas szórakoztatás, különleges előadások bemutatása, a színházi élmény eljuttatása minél szélesebb körökben.

Vezetőjük hitvallása:

„A taps a mi igazi fizetségünk,
ez a legnagyobb mozgatórugó.”

A társulat vezetője: Székely Attila

Tel.: +36 30 221 33 16

Email: szekely.attila@gyomro.hu


Jazzbalett, Színpadi látványtánc, Modern tánc