Foglalkozások

Csemetekert Gyermekszínház

Csemetkert GyermekszínházA Csemetekert Gyermekszínház 2012. szeptember 13-án jött létre a Hankó István Művészeti Központ berkein belül azzal a céllal, hogy a színjátszás iránt érdeklődő Fiataloknak lehetőséget biztosítson tehetségük megmutatására. Kezdetben név nélkül működtünk, majd Kuhárné Liza néni (egyik fő támogatónk) kitalálta, hogy legyünk CSEMETEKERT GYERMEKSZÍNHÁZ!

Azóta is büszkén viseljük ezt a nevet, melyet a városunk határán található Csemetekertről kaptunk.
Első színdarabunk bemutatójára 2012. december 15-én került sor, ez pedig nem más volt, mint Hans Christian Andersen Kis gyufaárus lány című csodálatos meséje. Ezt később 6 másik bemutatott produkció követte.

Léptünk már fel Budapesten, Maglódon, és több szabadtéri színpadon. Volt szerencsénk jótékonykodni is, így sok rászoruló családnak tudtunk hozzájárulni mindennapjaik elviselhetőbbé tételéhez.

Próbák:

Kedd: 16.00-18.00

Foglalkozás vezető:

Négyesi Zaveczki Nóra


Domján Edit Dráma-, és Színházművészeti Stúdió

A művészeti csoport vezetőinek szándékai szerint a tanfolyam elsődleges célja a gyermekek, a fiatalok játékra épülő, komplex személyiség fejlesztése, színi nevelése a dráma és a színház eszközrendszerével.

A foglalkozások során a dráma-, és színházi játékok, egyéb gyakorlatok segítik a résztvevőket a mindennapi életben, önmaguk, társaik és a környezetük megismerésében, a közösségbe való beilleszkedésben, viselkedésben, kommunikációban, döntések meghozatalában, a konfliktuskezelésben.

Célul tűzték ki még azt is, hogy a színpadi munka során a részt vevők tapasztalják meg a közönség előtti jelenlétet, hogy szereplési bátorságuk egészségesen fejlődjön, s mindeközben tanulják meg korszerűen kifejezni önmagukat.

Emellett kiemelten fontosnak tartják a tehetségek felfedezését és gondozását, a színházi világgal való megismertetését, a színjátszás alapjainak elsajátíttatását, vagyis az alapfokú színi nevelést.

Azt, hogy a stúdiumon részt vevők éves szinten hogyan fejlődnek, egy – egy évadzáró produkció keretein belül mutatják be.

A játszva tanulni, fejlődni vágyók heti egy alkalommal, minden péntek délután 15h-17h vesznek részt a foglalkozásokon és az alábbi tárgyakat tanulják:

  • Színjáték
  • Drámajáték
  • Beszédtechnika
  • Színpadi mozgás, kreatív mozgás
  • Színházismeret, színháztörténet

Próbák:

Csütörtök 16.00-18.00

Stúdióvezetők:

Poór Mara és Zalavári Béla színművészek, dráma-, és színházpedagógusok.

Tel: +3630 378 7381

Email: poormara@gmail.com


GyömrőSzínház

Óz a nagy varázslóA GyömrőSzínház társulata 2007. április 10-én alakult. A csapat célja egy olyan amatőr színház létrehozása volt, amely lehetőséget nyújt a kikapcsolódásra a gyömrői nézők számára, s tenni mindezt olyan művészi szinten, ami közelít a profi színészet nívója felé. Remélve a társulat hosszú távú fennmaradását felvették a GyömrőSzínház nevet.

Számos nagysikerű premiert tudhat maga mögött a város egyik legnagyobb kulturális közössége. Nevükhöz fűződik többek között a Mágnás Miska, a Padlás és az Óz, a nagy varázsló bemutatása is. Az évek során több ezer érdeklődőt köszönthettek már nézőik között.
A színészek a próbák és az előadások mellett a város kiemelt rendezvényein is tevékeny szerepet vállalnak. Nemzeti ünnepek, Költészet Napja, Gyermeknap, Romantika Ünnep Gyömrőn, Tó Szépe szépségverseny, és még számos kulturális esemény közreműködői a társulat tagjai.
Az amatőr színház sikereit legnagyobb részben közönségének köszönheti: a nézők jelenléte, támogatása, szeretete, bizalma a színház iránt megerősíti őket, valamint újabb és újabb színdarabok bemutatására sarkallja őket. Mindezeknek köszönhetően a GyömrőSzínház örömmel vállalja fel ezt a csodálatos kulturális tevékenységet szeretett városunk érdekében.

GyömrőSzínház Alapítvány elnöke:

Takács Gábor
Tel.: +36 70 200 0071

Elérhetőségek:

www.gyomroszinhaz.hu
https://www.facebook.com/gyomroszinhaz
gyomroszinhaz@gmail.com

Műsorszervezés:
Krakomperger Csilla
Tel.: +36 30 310 5741


MK SzínMK Színpadpad

Az MK Színpad nevű amatőr színjátszó társulat 2012-ben alakult Székely Attila vezetésével.
A 36 fős lelkes csapat társadalmi munkában végzi, időt és energiát nem sajnálva e tevékenységüket.

2013. december 7-én mutatták be első előadásukat, a Hegedűs a háztetőn című 3 felvonásos világhírű musicalt, mely hatalmas sikert aratott. A darabhoz a jelmezeket Szirtes Tamás a Madách Színház igazgatója bocsátotta a társulat rendelkezésére.

A csoport célja: a színvonalas szórakoztatás, különleges előadások bemutatása, a színházi élmény eljuttatása minél szélesebb körökben.

Vezetőjük hitvallása:

„A taps a mi igazi fizetségünk,
ez a legnagyobb mozgatórugó.”

A társulat vezetője:

Székely Attila
Tel.: +36 30 221 3316

Elérhetőségek: 

https://www.mkszinpad.com
www.facebook.com/mkszinpad
mkszinpad.gyomro@gmail.com

Tel.: +36 70 3845006